Print this page

Летопис 2018 - 2019

Написао 22 окт,2022

ОШ „Кнегиња Милица“ – Летопис за школску 2018 – 2019. годину

 

ЈУН

  • -  Ученици одељења 3/6 су прикупили значајна новчана средства, што на продајним изложбама у школи, донацијама родитеља и наставника, која су упутили Дому за незбринуту децу Јован Јовановић Змај, са којим годинама сарађују.

  • -  Ученици одељења 4/1 су такође прикупљен новац са продајних изложби у школи, уз помоћ родитеља и у сарадњи са социјалним радником, упутили у Дом за злостављану и занемарену децу Драгутин Филиповић Јуса.

  • -  Наша школа узела је учешћа на Републичком такмичењ у “Фестивал кратких драмских форми” ( у категорији млађих разреда основних школа), у Лесковцу

  • -  Спортски турнир, као и сваке године, одржан је на крају школске године. Наставници и родитељи такмичили су се против ученика осмог разреда у фудбалу и у кошарци. Ученици су били бољи у кошарци, а наставници у фудбалу.

  • -  Стара-нова акција прикупљања пластичних чепова “Чеп за хендикеп“ трајала је читаву годину. Родитељи ученика осмог разреда остварили су сарадњу са пословним клубом Азаро где је и ове школске године одржана прослава мале матуре. Као и ранијих година прослава у овом клубу је протекла у свечаној и лепој атмосфери, без инцидената.

 

МАЈ

 

 

  • -  Обука екипе прве помоћи за ученике 6. и 7. разреда је реализована у нашој школи. Ученици из школа „Бранко Радичевић“, „Јован С. Поповић“, „Милан Ракић“, “20. октобар“ и „Кнегиња Милица“ су присустовали обукама. Такмичење је обављено у Техничкој школи на Новом Београду, 11.5.2019. Нашу школу представљало је 5 ученика шестог разреда.

  • -  25. 5. 2019. године организована је хуманитарна трка на Ади, која је имала циљ подршку људима оболелим од плућне хипертензије. Наставник Милош Лазић је са својим ученицима учествовао у трци.

  • -  12.05.2019. Централна манифестација наше школе Дан школе одржана је 12.05.2018.год. у просторијама школе. Приредба је изведена на сцени припремљеној у сали за физичко васпитање. Госте у препуној сали, представнике из локалне самоуправе, колеге из новобеоградских основних школа, колеге из школе, наше пензионисане колеге, родитеље и ученике наше школе поздравио је директор школе Дарко Егер и пожелео им добродошлицу. Велики и мали хор наше школе, ученици млађих и старијих разреда вођени и спремани од својих наставника представили су се у музичком делу, у дијалошкој и драмској форми.

  • -  Дан науке - Тесла одржан је 23.05.2018.год. у школској библиотеци. Ученици су гостима приказали кроз разне огледе и кратке презентације шта су научили на часовима.

  • -  20.05.2019. Читалачка значка.

 

АПРИЛ

 

 

  • -  25. 04. Већ препознатљив бренд наше школе „Фестивал пролећа“ одржан је у виду приредбе у школској библиотеци 24.04.2018.год. Приредбу су реализовали ученици млађих и старијих разреда са својим учитељима и наставницима српског језика, музичке и ликовне културе и страних језика. Гости, представници Министарства просвете, Школске управе , колеге наставници из наше школе и из суседних основних школа, дечији родитељи и представници медија уживали су у музици, стиховима и драмским приказима. На крају манифестације гости су добили симболичне поклоне које су ученици ликовне секције са наставницом Марином Кушић израдили, а дружење се наставило у зборници наше школе. Координатор целе манифестације била је школски педагог Вера Ковачевић.

  • -  Дан књиге 23.04.2018. обележен је у школској библиотеци у међусмени. Ученици су кроз једночасовни разговор са школском библиотекарком Славицом Марић коментарисали прочитане књиге, водили дебату о важности читања и о значају књижевности уопште.

  • -  Пет ученика четвртог разреда (4/1), учитељице Тање Нинковић, учествовало је на такмичењу „Шта знаш о Црвеном крсту и добровољном давању крви“.

  • -  24. 4. 2019. године, у холу школе је одржана васкршња продајна изложба дечијих рукотворина. Новац ће бити искоришћен у хуманитарне сврхе.

 

МАРТ

 

 

  • -  21.03.2019. „Кенгур без граница“.

  • -  У оквиру професионалне оријентације за ученике осмог разреда одржан је крајем марта – 28.03.2018. „Сајам образовања“ - промоција средњих школа. Већи број гимназија и средњих стручних школа из општина Земун и Нови Београд представио се преко промотивних материјала и у непосредном разговору са ученицима осмог разреда у библиотеци наше школе.

- 27.3.2018. ученици одељења 1/5 , са учитељицом Кармен Михаиловић, посетили су Етнографски музеј и учествовали на радионици "Сачувано искуство - шарање ускршњих јаја". Радионица на којој смо учествовали је део програма Етнографског музеја "Дете и традиција". Ученици су уз помоћ кустоса Музеја и чика Ласла научили како су наши преци шарали јаја писаљком и воском и у томе се и сами испробали.

 

ФЕБРУАР

 

 

- Почетком другог полугодишта Црвени крст је расписао конкурс „Крв живот значи“. Ученици су се такмичили у две узрасне категорије, по циклусима образовања. Дуња Живковић, ученица наше школе одељење 2/1, освојила је друго место у категорији литерарних радова на овом конкурсу.

 

ЈАНУАР

 

 

  • -  27.01.2019. Одржана приредба поводом школске славе Светог Саве.

  • -  Ученици трећег разреда гледали представуСвети Сава- школовање и искушења“ (3-1, 3-4, 3-5)

 

ДЕЦЕМБАР

 

 

  • -  28. 12. 2018. године у холу школе је одржан новогодишњи вашар, продајна изложба ученичких радова. Своје рукотворине су ученици продавали бројним посетиоцима. Новац ће бити употребљен у хуманитарне сврхе.

  • -  У оквиру акције Један пакетић-много љубави, ученици наше школе су прикупљали кондиторске производе и припремљене пакетиће однели у просторије Црвеног крста. Носилац посла су били учитељица Бојана Брајовић и наставник Дарко Милосављевић.

  • -  26. 12. 2018. је у библиотеци школе одржана традиционална манифестација Дружење са бакама и декама. Ученици 4/1, 3, 5 разреда су са учитељицама, наставницом енглеског језика Љиљаном Гојковић и уз помоћ и подршку педагога школе Веру Ковачевић, припремили веома леп и весео програм, у коме су узеле учешће и баке ученика.

  • -  Организовање изложбе ликовних радова у холу школе са темама Зима и Нова година, израда паноа и новогодишњих честитки. Ученици ликовне секције су украсили школу паноима које су сами радили на часовима ликовне секције и ликовне културе.

     

    НОВЕМБАР

    - У току месеца новембра почела предавања МУП-а, за ученике од првог до четвртог разреда.

    - 02.11.2018. Едукативна радионица „Еду пчелица“, предавач Ненад Филиповић одржао едукацију о пчелама и комплетном процесу добијања меда. Учествовали су ученици из одељења 1-1, 1-2, 1-4, 2-1, 2-2, 2-3, 2-4, 2-5, 3-1, 3-2, 3-3, 3-5.

 

ОКТОБАР

- Трка за срећније детињство“ је једна од традиционалних, најмасовнијих и

најшире прихваћених реакреативно-хуманитарних активности Црвеног крста намењена подмладку и омладини. Ова активност има за циљ да међу младима у основним и средњим школама подстакне хуманост, промовише здраве стилове живота и пропагира волонтерски рад. У акцији су учествовали и ученици наше школе.

  • -  У оквиру Дечје недеље, Стручно веће разредне наставе покренуло је акцију прикупљања играчака, сликовница и прибора за школу за децу без родитељског старања, - Не љути се човече – донеси друштвену игру и усрећи неког дечака или девојчицу! Акција је успешно спроведена.

  • -  23. Ревија стваралаштва деце и омладине Београда у Дому културе Студентски град. Учествовали су ученици који су се спремали на часовима музичке културе и хора наше школе са нумерама „Није твоја љубав ствар“ и „Цигани лете у небо“ – мјузикл.(ученике су припремале наставнице музичке културе Јасенка Новаковић и Тамара Новаковић).

  • -  Ученици који су похађали ликовне радионице код наставнице ликовне културе Марине Миловановић Кушић учествовали су на великој изложби дечјих радова 53. Дечији октобарски салон, који је одржан у Музеју примењене уметности у Београду, у току месеца октобра. Такође ученици су на часовима ликовних радионица припремали нови колективни рад за жирирање 53. Дечји октобарског салона, које је обављено у јуну месецу, на тему „Чувајмо природу, да би она сачувала нас“ која ће се реализовати у октобру 2019. године у Музеју примењене уметности у Београду.

 

- 03.10.2018. радионице на тему „Јесен стиже и маске су ту“ дефиле маскираних ученика кроз ходнике школе (пре подне 11-12 часова, после подне 14-15 часова)

 

СЕПТЕМБАР

 

 

  • -  Свечани дочек првака

  • -  У сарадњи Секретаријата за спорт и омладину града Београда и Спортског савеза Београда, промовисан је спорт кроз полигон активности под називом „Мини мини спорт, сви смо победници“. Учествовали су ученици 1-1, 1-2, 1-4 и 2-1, 2-2, 2-4.

    Летопис израдио: Марко Пиштало, наставник историје 

Прочитано 1104 пута
Оцени
(0 votes)
ОШ Кнегиња Милица

Основна школа "Кнегиња Милица"; Адреса: Јурија Гагарина 78; Нови Београд, Србија
Директор: Егер Дарко  tel. 011 2277061
Централа: 011 6158031

Website: www.oskneginjamilica.edu.rs

Latest from ОШ Кнегиња Милица