Print this page

Летопис 2016-2017

Написао 22 окт,2022

ОШ „Кнегиња Милица“

Јун:

Летопис за школску 2016/2017 годину

  • -  Припремљена је и реализована изложба ученичких ликовних и литерарних радова поводом 5.јуна Дана заштите човекове средине, чиме се развија еколошка свест ученика о значају очувања природе.

  • -  Изложба „Маске“ коју чине радови наших ученика, постављена у холу школе.

  • -  Ученици 5-4, у пратњи наствника историје Марка Пиштала обишли локалитете тзв. подземног Београда где су се у специфичном амбијенту упознали са историјским причама и ликовима који су својим деловањем остављали траг у садашњој физиономији главног града.

  • -  Ученици млађих разреда приредили изложбу ученичких радова поводом Дана заштите човекове средине.

  • -  Родитељи ученика осмог разреда организовали су завршну прославу за децу поводом мале матуре у ресторану „Азаро“. Прослава је била добро осмишљена и организована, протекла је без инцидената.

  • -  На општинском такмичењу ликовних секција (тема “Шаре у природи”), ученица 3/1, Марија Милетић, освојила је 3.место.

Мај:
-
Након опсежних припрема и уз велики труд ученика млађих разреда и њихових

учитељица/учитеља, као и уз труд Великог хора наше школе, прослављен 12.маја 2017. уз присуство многобројних родитеља и званица, у свечаној сали ДК „Студентски град“. Заједничким предлозима и идејама наставница музичке културе и професора разредне наставе дошло се до закључка да тема приредбе буде „Пут око света“ кроз музичко- ритмички приказ где би кулминација била тачка посвећена Србији Од стране присутних приредба је оцењена као веома успешна и темељна.

  • -  Под руководством наставнице ликовне културе, Марине Кушић, у школи је организована уметничка радионица под називом „Манастирска културе“. Такође, у истој организацији реализован је угледни час у одељењу 6-5, а тема је била „Обликовање глине на точку“.

  • -  У просторијама школе одржан Фестивала пролећа . Учествовали су ученици од 1.до 8.разреда. Приредба је била посећена од стране родитеља, запослених и разних гостију из суседних школа. Била је и медијски пропраћена, пре свега од стране „Вечерњих новости“ где је наша школа поменута као школа која вредно и креативно негује ваннаставне активност. координатор програма : Вера Ковачевић, педагог у ОШ „Кнегиња Милица“.

  • -  Дан науке – Тесла је уз залагање наставника природних наука, а посебно уз ангажовање наставнице физике Ане Манготић, организован 24.маја у просторијама школе, у разним учионицама. Ученици су кроз експерименте приказали научено из различитих предмета. Учешће су узели представници друштвених наука.

  • -  У последњој недељи маја одржан је спортски турнир уз ангажовање актива за спорт и физичко васпитање.

  • -  На општинском такмичењу „Фестивал кратких драмских форми“, драмска група одељења 2/4 под називом “Звончићи” (учитељица Анка Ђокић) са представом “Деца су увек у праву” Марте Гајић, освојила је прво место уз награду за најбољу режију и најбољи костим , награда за најбољу женску улогу припала је Тамара Владушић док је награду за најбољу мушку улогу добио Симон Марковић.

  • -  На градском такмичењу „Фестивал кратких драмских форми“, драмска група одељења 2/4 под називом “Звончићи” (учитељица Анка Ђокић) са представом “Деца су увек у праву” Марте Гајић, освојила је треће место уз награду за мушку улогу додељену Аљоши Куљићу.

    Април:

  • -  У библиотеци школе обележен је Дан књиге, а у манифестацији су учествовали уеници од 1. до 5. разреда.

  • -  Наставник физичког васпитања, Милош Лазић, одржао је угледни час из кошарке „Додавање са шутем на кош“.

  • -  Ученици млађих разреда (1, 2.) су присуствовали предавању лекара из Дома здравља у библиотеци школе о болестима прљавих руку и паразитима (вашке, крпељи, шугарац), што су ликовно и литерарно обрадили. Ученички радови су изложени на паноима у ходницима школе.

  • -  Поводом Васкрса организована је хуманитарна продајна изложба радова ученика млађих разреда у холу школе.

  • -  Школски Црвени крст организовао акцијску трку „За срећније детињство“

  • -  На такмичењу „Осликана дрвена јаја – Ускршњи празници“ Катарина Јовановић , ученица 4/1 (учитељица Снежана Илић), освојила је 3.место.

  • -  У организацији „Пријатеља деце“ на општинском такмичењу „Ускршње ликовне чаролије“ Данило Јоровић 7-2 освојио је 1. место , Вања Куч 7-1, 2. место те Катарина Илић 6-2, 3. место

  • -  На градском такмичењу „Ускршње ликовне чаролије“ награду је освојила Вања Куч 7- 1. Награде награђеним ученицима додељене су на Богословском факултету уз пригодну свечаност.

    -

    Март:

  • -  Мушка фудбалка екипа сачињена од ученика 7. и 8. разреда, под вођством наставника физичког васпитања, Зорана Савичевића, освојила друго место на оптринском такмичењу.

  • -  Женска фудбалска екипа под вођством наставника физичког васпитања, Зорана Савичевића, освојила прво место на општинском такмичењу.

  • -  Атлетска екипа освојила прво место на општинском такмичењу. Наставник: Зоран Савичевић

  • -  Сајам образовања је одржан 30. марта у просторијама Библиотеке школе где су се предтавиле разне средње стручне школе и гимназије из Београда. Осмацима је, путем разног рекламног материјала и кроз разговор са представницима школа, олакшано и разрешене дилеме око предстојећег уписа.

  • -  На општинском такмичењу РЕЦИТАТОРИ “Песниче народа мог” , Олга Тошев 3/2 (учитељица Невена Вукосављевић) добила похвалу, а Михајло Јелић 4/5 (учитељица Кармен Михаиловић) освојио друго место.

  • -  На општинском такмичењу из ликовне културе – ликовне секције, у организацији „Пријатеља деце“, одржаном у ОШ „Ратко Митровић“, 1. место освојила је Тијана Тасић 8-5, за илустрацију књиге, а 2. место Миа Николић 6-4, за рад „Пејзаж окупан сунцем“

Фебруар:

-

-

-

-

- -

Двадесетог фебруара 2017. год. у школи је одржано предавање на тему „Анализа успеха ученика на крају првог полугодишта из физичког васпитања и изборног спорта са предлогом мера за школску 2016/17“. Предавач: Драгана Чановић, наставник физичког васпитања у ОШ „Кнегиња Милица“.

Одељенска и школска такмичења: РЕЦИТАТОРИ “Песниче народа мог” – 20.феб.2017. На општинско такмичење су се пласирали:Олга Тошев 3/2 (учитељица Невена Вукосављевић) и Михајло Јелић 4/5 (учитељица Кармен Михаиловић).

Реализовано школско такмичење из ликовне културе под називом „Мали Пјер“, карикатура на коме су додељена прва три места следећим ученицима: 1. Тијана Тасић 8-5, за рад „Not popular“, 2. Бојана Речковић 8-3, за рад „Botox baka” 3. Данис Реџић 8- 5, за рад „ Џек Николсон“.

На општинском такмичењу у организацији „Пријатеља деце“ Мали Пјер 1. награду освојио је ученик Данис Реџић, ученик 8-5( ученика је припремала наставница ликовне културе Марина Миловановић Кушић).

На општинском такмичењу у организацији „Пријатеља деце“ Мали Пјер 1. награду освојио је ученик Данис Реџић

Данис Реџић, 8-5, ученика је припремала наставница ликовне културе Марина Миловановић Кушић

Јануар:

- Поводом школске славе Светог Саве, организована је врло успешна и посећена приредба. Учествовали су ученици виших разреда. колскуи хороле је улепшао ову свечаност, а корисне податке о животу и стваралаштву великог просветитеља сазнали смо кроз један драмски приказ. На свечаности прочитан текст „Долазак Светог Саве у школе“ наставника историје, Марка Пиштала.

  • -  На изложби „Железница очима деце“ жири је одлучио да сви радови ученика наше школе буду примљени и изложени на поменутој изложби , која се организује већ 33 године. Изложба је реализована у Железничком музеју, Немањина 6, у Београду, од 15. децембра до 13. јануара 2017. године.

  • -  Школу посетила књижевница Светлана Меиехофер и том приликом је организовано дружење за најмлађе, а гошћа је школску библиотеку даровала својим књигама.

    Децембар:

  • -  Новогодишњи вашар је одржан у првој половини децембра. Ту су ученици млађих разреда излагали своје радове и производе који су били на продају, а продаја је била хуманитарног карактера. Ова манифестација је била и медијски пропраћена од стране ТВ Прва. Од прикупљених средстава са новогодишње продајне изложбе ученици одељења 1/6, учитељ Милош Жарковић и 1/4, Јасмина Ивановић и Иван Станојевић су купили столове и столице за две учионице Дома за незбринуту децу Јован Јовановић Змај, као и прибор за писање. Од прикупљених средстава са продајне изложбе и новчаном донацијом родитеља, ученици 2/1 су купили и однели у Дом за децу Драгутин Филиповић Јуса, тротинете, албуме за фотографије, фен за косу и постељину, по договору са социјалним радником дома.

  • -  “Најраспеваније одељење” – општинско такмичење. Одељење 4/5 је учествовало на такмичењу и освојило прво место (извели су песме “Јесен” и “Три девојке бостан посејале”). Координирали: учитељица, Кармен Михаиловић и проф.музичке културе Јасенка Новаковић.

  • -  На великом међународном фото-конкурсу ”Путовање железницом: Путеви, лица, хоризонти”, који су расписали Српско одељење Међународног фонда јединства православних народа (из Москве) и православни дечји часопис ”Светосавско звонце”, под високим покровитељством Руских железница, одељење за иностранство - ”РЖД

Интернешнл” 3. место за фотографију „Лептир“освојио је ученик Милан Кушић, 8-3. Свечана додела награда одржана је у петак, 16. децембра 2016. године у Руском дому у Београду, ул. Краљице Наталије бр. 33 у 12 часова, уз присуство представника амбасаде Русије и представника руских и српских железница.

- За ученике школе организована је посета Фестивалу науке. -

Новембар:

- Одржана је приредба за баке и деке у библиотеци школе, што је постала школска традиција. Организатори приредбе: учитељица Татјана Нинковић и Анка Ђокић – руководилац актива учитеља.

- Ученици узели учешћа у менифестацији “Дечје музичке свечаности ДЕМУС”

Октобар:

  • -  У школи одржан Јесењи карневал у коме су учествовали ученици млађих разреда који су костимирани организовали параду и дружили се кроз разне врсте игара.

  • -  У пратњи наставнице српског језика, Јелене Ђурић, ученици посетили Београдски сајам књига.

  • -  У пратњи наставнице српског језика, Јелене Ђурић, ученици посетили Народно позориште у Београду

  • -  Под вођством наставнице физичког васпитања, Драгане Чановић, ученици наступили на градском такмичењу из пливања приликом чега је ученица Ања Радовановић освојила треће место у дисциплини 50 метара леђно.

- Ученици од 5-8 разреда у позоришту "Дадов",гледали представу"Насиље". Организатор посете . Тима против насиља,занемаривања и злостављања ученика.

- Представници Одељења ѕа малолетничку деликвенцију ученицима 4 – 8. разреда одржали су предавање на тему „Превенција дигиталног насиља за ученике“.

  • -  на дан Москве у Београду водио је око 100 ученика на кошаркашку, као и ватерполо утакмицу између Београда и Москве.

  • -  Наставник физичког васпитања Милош Лазић на Дан Москве у Београду водио је око 100 ученика на ревијалну кошаркашку и ватерполо утакмицу одигрануизмеђу екипа Београда и Москве.

  • -  У организацији „Пријатеља деце“ одржана је 21. Ревија стваралаштва деце и омладине Београда у Сава центру, на којој су учешће узели ученици ОШ“Кнегиња Милица“, са музичком тачком „Мама миа“ у извођењу хора наше школе док је у оквиру ликовне културе приређена изложба ликовних радова у фоајеу СЦ.

  • -  На великој изложби дечјих радова 51. Дечији октобарски салон који је одржан у Музеју примењене уметности у Београду, у току месеца октобра, учествовали и ученици наше школе. На свечаном отварању Салона додељена је награда Музеја примењене уметности наставници ликовне културе Марини Миловановић Кушић. Поводом награде за педагошки рад наставница Марина Миловановић Кушић гостовала је у емисији „Водич за родитеље“ на телевизији Б92 и том приликом говорила о нашој школи и раду са ученицима у оквиру часова ликовне културе и ликовне секције.

  • -  У библиотеци школе организовано дружење са књижевницом Јасмином Петровић. Учествовали ученици 1 -6. разреда.

    -

    Септембар:

  • -  Наставник физичког васпитања Милош Лазић 24.9.2016. водио је шездесетак ученика-ца на Сава променаду где се организовало дружење са освајачем златне медаље ОИ у рвању, Давором Штефанеком. Манифестацију организовао градски секретаријат за спорт и омладину.

  • -  Међународни дан мира, 21. септембар обележен је изложбом ликовних радова ученика млађих разреда.

 

- Представници МУП - а одржали предавање ученицима7.и 8.разреда на тему: „Насиље школске омладине,као и превенција малолетнике деликвенције“

Прочитано 1100 пута Модификовано 22 окт,2022
Оцени
(0 votes)
ОШ Кнегиња Милица

Основна школа "Кнегиња Милица"; Адреса: Јурија Гагарина 78; Нови Београд, Србија
Директор: Егер Дарко  tel. 011 2277061
Централа: 011 6158031

Website: www.oskneginjamilica.edu.rs

Latest from ОШ Кнегиња Милица