Изложба „Београд – град у коме стварам“

Написао 03 окт,2017

Изложба „Београд – град у коме стварам“ датира од 2014. године када је први пут реализована према концепту ауторке пројекта, Марине Миловановић Кушић, академске уметнице из Београда и наставнице ликовне културе у ОШ „Кнегиња Милица“.

Изложба окупља уметнике београдске уметничке сцене, али и све оне уметнике које је Београд инспирисао у настанку уметничких радова. Изложба је богата и разноврсним техникама: уља на платну, акварели, графике, мозаиици, сликана свила, скулптуре, керамика итд. Изложба се организује већ четврти пут и постаје годишња манифестација која представља значајан допринос културном развоју града.

Током трајања изложбе од 29.августа до 23. септембра посетиоци су могли да погледају радове наших еминентних уметника, као и радове млађе генерације београдске уметничке сцене. Велика медијска пажња посвећена је овој изложби и том приликом ауторка пројекта гостовала је у више телевизијских и радијских емисија.

Пројекат „Београд – град у коме стварам“ подржали су УЛУПУДС и Министарство одбране. Поред многобројне публике, изложби је присуствовао и министар одбране.

 

Прочитано 1529 пута Модификовано 15 окт,2017